Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Til nye forældre

Kære Forældre – med denne information vil vi gerne byde jer velkommen i Grønnegården. Her kan I læse om vores historie, forældresamarbejde med mere. Kontakt os endelig, hvis I har spørgsmål.

Velkommen til vores institution

Børnehaven blev oprettet i 1949 under navnet Esbjerg Menighedsbørnehave.

Det var Vor Frelser Kirke og Zions kirke der stod for oprettelsen. Børnehaven fik dengang lokaler på Hjertingvej.

I august 1997 flyttede børnehaven til nyrenoverede lokaler i Grønnegade. Børnehaven skiftede til navnet "Menighedsbørnehaven Grønnegården".

Den 5. december 2001 bliver børnehaven tilknyttet Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Samtidig med dette skift, valgte Bestyrelsen og personalet at ændre navnet til "Børnehaven Grønnegården", i daglig tale som "GRØNNEGÅRDEN".

Børnehaven er en selvejende institution, som har driftsoverenskomst med Esbjerg Kommune. Det daglige arbejde bygger på de samme pædagogiske principper, som byens øvrige kommunale daginstitutioner - et godt barneliv.

1. januar 2007 valgte vi sammen med 8 andre selvejende institutioner i Esbjerg, at lade administrationen overgå til Frie Børnehaver og Fritidshjem.

1. april 2015 gik Frie Børnehaver og Fritidshjem konkurs. Vi valgte derfor at melde os ind i paraplyorganisationen DLO (Daginstitutionernes Lands- Organisation), og administation varetages af Advokat aktieselskabet Hjerrild & Bisgaard.

1.januar 2019 valgte vi at melde os over i paraplyorganisationen LDD (Landsorganisationen Danske Daginstitutioner), de tilbyder et bredere koncept af administrationshjælp, som en selvejende daginstitution har brug for.

1. januar 2025 overgik vi til selv at varetage administrationen i ledelsen i Grønnegården og regnskab m.m. er Sydvestjysk Revision tovholder for. 

Forældretilladelser

Forældresamarbejde

Info til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i årets løb

Se mere om dit barns hverdag

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for, at alle børn er trygge

Se mere om vores pædagogik